Konvoi Kota Belud - Tawau : Majlis Perkahwinan Fendi & Fatma


Hai-hai semua. hari ni kita update pasal citer malam-semalam. 
konvoi tu means rombongan la kan, rombongan menghadiri perkahwinan sepupu.
tu yang nak share hari ni. sebab perjalanan tu jauh giloss kau. 
Lebih atau kurang 10 jam gitu la. Macam dari kelantan ke Johor kan.

Tapi kalau namanya rombongan, ada anak-anak kecil, orang tua, pasti
berhenti-henti tu ada, untuk buang air, makan dsb kan.
Maka jadilah ia berejam-rejam hingga cramp kaki.
yang punya banyak lemak kat bahagian punggung pun boleh cramp !

16 -17 hb Mei 2015.
Kota Belud - Tawau

Mesti ada gambar tuan blog nyerr..kan :D
Kereta ke-2. family cp dan seorg kakak sepupu

Ni gambar semasa melalui bukit2 sbelum sampai ke Taman Banjaran Crocker.

Taman Banjaran Crocker !!!
lalu sini kena lalu 3 bukit yang tinggi2. mana yang enjin kereta cepat panas tu baik
jangan lalu sini hihi..:D

Umphh..sori gambar tak penuh. sebab tak tengok belakang dulu, jadi x center kedudukan


Selamat Datang ke Taman Banjaran Crocker !!!
Belakang kami merupakan tempat penginapan untuk para penginap yang
berniat nak tidow2 sini lah.

see... Taman Banjaran Crocker oke.
gambar kabur sikit, sebab ambik masa dalam kereta

Dah sampai Keningau terus rehat kat sini. Solat Jamak.


Siap solat singgah makan dlu.

Siapa ada main game "Apa itu?" dalam game tu ada soalan pasal gambar ni. hehe..
Masih di pekan Keningau. pekan pun ada Panggung wayang tau..

Gambar kerbau memajak, menubal padi (tanam balik), menghampas padi
(memisahkan jerami dengan padi)

Paling hujung sebelah kiri tu kakak sepupu. Juga merangkap sibling kepada abg sepupu yg Kawen tu.

Kat sini dalam perjalanan ke Tawau dah. Baru lepas dari simpang ke Kalabakan.
Lepas tu dah xda gambar dah. tidow je sampai lah rumah Embah dekat Kg. Tanjung Laut.Add caption

Sebelum majlis mula, selfie dulu. Sekali dgn adik2 dekat tangga..hee :P


Tudung merah tu Nenek cp sebelah abi. Maaf gambar kabur.

Nilah dia pengantin baru nyaa. Abang Fendi dgn psangannyaFatmahazwani



Dalam suatu gambar mesti ada yg terspoil kan. x bersedia la katakan...



Masjid Bandar Tawau.

Setiap round bout kat bandar tawau ni pasti ada deco. macam batak pula semua nak snap. haha

Pasar Ikan die punya main besar kauu...depan pasar ikan ada pasar barangan kering, iaitu pasar tanjung.
(gambar bawah)

dekat sini macam2 ada. barangan dapur pun berlambak2. 


Terkejut tengok kemain luas lagi kawasan perkuburan dia. penuh.
Nampak cam tak luas kan. gambar tak penuh sebab semua gambar ni snap dari kereta.
(Assalamualaikum ya Ahlul Kubur)

Nak balik dah. babai Tawau...!

Kuil yang ada di Tawau 

Dalam perjalanan selepas keluar dari bandar Tawau lah, korang akan jumpa
signboard ni. banyak. tapi jangan risau lah. jarang sangat jumpa gajah kat sana.


Oke tu aje gambar yang dapat di kongsi. sekian.


3 comments:

  1. Hai cik princess.. mriah sungguh prkhwinan mreka tu aa... moga2 prkhwinan mereka till jannah.. aamiin..

    ReplyDelete
  2. Hai cik princess.. mriah sungguh prkhwinan mreka tu aa... moga2 prkhwinan mereka till jannah.. aamiin..

    ReplyDelete
  3. @Experiance Androiders : hai...Alhamdulillah, boleh tahan...:D

    ReplyDelete

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih