Date 26hb APRIL 2014


Selamat Hari Lahir Ke - 22

Taken on 26th April 2014

Alhamdulillah...
Syukur sangat ! Sampai ke saat ini jasad ini masih bernyawa. Masih diberi peluang untuk menghirup udara, masih diberi peluang untuk menunaikan tanggungjawab, masih diberi peluang untuk menghamparkan kasih buat insan yang telah melahirkan diri ini ke dunia syurga sebelum syurga akhirat.

Happy Birthday To You , Happy Birthday To You , Happy Birthday To Ayuni..., Happy Birthday To You !!! Yeah !!! haha, kelihatan seperti syok sendiri di situ. 

Tahun ni seperti tahun-tahun yang sebelumnya, nothing to celebrate. Rasa malu nak sambut kalau hidup sudah 22 tahun tapi masih dengan perangai lama, kuikuikui. hmm, dan paling penting tanggungjawab tu, dah makin besar. betol tak ? 

Walau apapun, semoga disaat umur kita semakin dewasa, semakin meningkat, kita akan mendapat lebih kekuatan, ketabahan dan keterbukaan untuk mendepani hidup yang bakal mendatang. ececehh, ayat tu. hewhewhew, malu la pulak. Amin, mudah-mudahanlah kan. Dan yang paling penting, semoga Tuhan sentiasa memandu perjalanan hidup kita dan mendapat rahmat serta keberkatan dalam hidup. Amin !

#Throwback about day 26th April 2014. Center Point,KK

81K



Di printscreen pada 21.04.2014. jam 12:01 am



Assalamualaikum waramatullah. 
Apa khabar hampa semua ? huishh, sihat-sihat belaka no hang semua. buktinya hampa semua duk busy baca entri ni. Let's say Alhamdulillah. Syukur, sebab masih sihat. Masih dihidupkan dalam keadaan yang sempurna no. 

Cikputri juga rasa syukur sangat sebab, walaupun berblogging ni since 2011, dan menjadi pengguna Google+ ni baru je awal tahun Januari 2014 ni, alhamdulillah boleh dapat viewer seramai 81k. Viewer untuk google+ ni jelah...heee. Okeh, bukan nak kata apa, tapi memang jadi pengajaran buat cikputri la sebab adalah seorang hamba Allah ni, menggunakan nama pena copy pasta kalau tak silap saya la, sebab dah lama kan. nanti cikputri update balik dan share nama dia sini. Dia ni seorang blogger antara yang saya kagum jugak. Dia tegur suh public kan profil ke ape, entah cikputri pun dah tak ingat. (sori, dah nyanyuk cikputri ni)

Sejak tu, cikputri buka google+ tu dan bagi kemas profil semua lepastu share. Alhamdulillah, the result is hampa semua dah nampak kan. But....korang tahu tak function benda alah ni? saya cuma tahu dengan adanya google+ ni memudahkan kita share video, gambar dan termasuklah entri-entri blog hampa semua tu.

Okeh, sape-sape yang tau boleh share tak kat cikputri ? komen kat bawah ni boleh? ermm, kalau ada tips-tips penggunaan google+ ni pun boleh juga...hihi. Kbai.


Saya Tak Nak Di Pukul


http://1.bp.blogspot.com/-bl6pdMObtFE/Ui_JFB9LHPI/AAAAAAAAC08/kNU9VIYWoms/s1600/cartoon.jpg


Memang sedap lah kalau kepala kena ketuk macam tu kan. eh, ketuk kah? layak di istilahkan sebagai pukul dah...betol tak? yelah, ketuk ni macam ko ketuk pintu tu je. ce kalau ko ketuk kepala dengan benda tuh. Mau tak benjol.

Okeh, bukan nak sembang pasal ketuk benjol dan sebagainya nih. nak cerita kalau kepala ni diketuk boleh tak jadi betul balik? ce ketuk kepala orang gila tuh...dia berubah jadi tak gila tak? Die kejar kau sampai kau tapuk (sembunyi) belakang ayah kau pun, ada dia kesah, yang penting dia dapat puaskan hati dia balik sebab ko ketuk kepala dia sampai benjol. haha.

Realitinya tak kan. tapi kan, selalu dekat drama-drama indon, watak yang menghidap amnesia akan jadi tak amnesia dah bila kepala dia terhantuk kat mana-mana. haaa...selalu macam tu kan. betul kee? okeh cikputri tak buat kajian tentang tu. forget it. ade sape tau ke? betul ke?

Kalau tiap-tiap hari buat entri pasal diri ni ade ke orang nak baca? ni haa kepala otak cikputri ni, selalu betul takda idea nak buat entri. Selalu je bila dah fresh, mood pun oke, buka komputer, sign in...hilang teros segala mood. apa pasal ehh? cehh tanya orang tu...bhahahaa..padahal kau malas en, en, en.

So, jom ketuk kepala sape yang malas-malas tu. cikputri tak ehh...muehehehee.

Tak pelah kan. slowly. InsyaAllah. lepas ni akan ada idea. Angkat tangan sebelah, 'saya berazam akan buat entri'. Haha. Bahasa Melayu Penulisan takdalah problem sangat okeh apa, dapat A lagi masa SPM. Masa UPSR dpt A juga. cehh. Ada kaitan kah? 

Psstt...cikputri dah siap make a 2nd video about tutorial tudung. nak tengok tak ???


Fast & Simple Giveaway by Aliyah Syofia


 Assalamualaikum warahmatullah.

http://aliyahsyofia.blogspot.com/2014/04/fast-and-simple-giveaway.html

KLIK BANNER UNTUK JOIN !

halluu semua. jom join giveaway ni. cepat-cepat..tak lama dah due nye.
oke, best nye giveaway ni sebab syarat nye tak banyak,
tak banyak yang perlu korang buat, nak tahu kena klik banner tu !
ape tunggu lagi...klik laa banner tuu ;)


Segmen : Bloglist April 2014 [Yana_Pink_Blossom]


Assalamualaikum w.b.t

 KLIK SINI UNTUK JOIN

Syarat-Syarat Segmen :
(1) Follow blog Yana Pink Blossom *Wajib*
(2) Like page : Fanpage Yana Pink Blossom *Wajib*
(3) Klik A| B | C (Sehingga habis loading + printscreen) *Wajib*

Hadiah Misteri
1 x pemenang bagi komen entri segmen yang terbanyak di blog korang 
2 x pemenang (by Random.org)

Semua peserta Segmen akan disenaraikan dalam Bloglist Yana_Pink_Blossom (April 2014)

Printscreen :-




Giveaway Fanylover.me



http://cutiefany.blogspot.com/2014/03/giveaway-fanyloverme.html

Klik Banner Untuk Join !

( Saya Pengguna Celcom )

p/s : psssttt...hadiah die best tau ! cepat join !


Kenapa dengan April ?


Assalamualaikum everybody...

Dah pun berlalu 3 bulan kan. sekarang dah masuk bulan 4. banyak-banyak bulan dalam 12bulan tu, paling suka bulan 4.

Birthday Umi, bulan 4, 2hb (esok)
Birthday Ustaz yg paling berjasa, bulan 4, pun 2hb (esok)
Birthday kawan 'tuuttt', bulan 4, 8hb
Birthday cikputri pun, bulan 4, 26hb (ececeh, bagitau la kononnye)
Birthday adik, bulan 4, 28hb

Thats why suka sangat bulan 4 nih.
Terasa masa berlalu cepat sangat kan. Alhamdulillah, cikputri pun dah nak buka bisnes sendiri. InsyaAllah butik, tapi bukan pakaian sendiri. Tempat dah ada, lesen pun dalam permohonan. kalau ade yang nak jadi designer kat butik cikputri ni, gitau ye. ^_^

http://2.bp.blogspot.com/_t2B5Bgjzauc/Sh1lvaU5DeI/AAAAAAAAAQk/4nxvbSXbzio/s320/final+exam.jpg 

Semoga anda semua berjaya dalam apa jua urusan. semoga kita sama-sama peroleh keberkatan dalam setiap kejayaan. dan banyak lagi semoga yang tak tertaip dek jari lemah ni tercapailah hendakNya.....hihi. Okey, itu sahaja. Baii....

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/s403x403/1601023_414364698697481_606036889_n.jpg