11 Gambar Menarik di Ranau,Sabah.


Helo peepss...Hari ini cp saja nak kongsi dengan hampa semua antara gambar-gambar yang cp dah simpan lama dalam hardisk ni. 2 tahun dah usia gambar ni, baru hari ini berkesempatan nak share. haha. okeh, gambar-gambar ni bukan kat luar negara. Dah tajuk pun kat Ranau, Sabah kan. so, takda yang di curi dari Mr.Google mahupun mana-mana site. please enjoy.

NEW ZEALAND.
atau nama tempat yg sebenarnya adalah Desa Cattle, Mosilou,Ranau.

Masih NEW ZEALAND. haha

NEW ZEALAND

NEW ZEALAND

NEW ZEALAND
NEW ZEALAND


Last one from NEW ZEALAND. haha. sebenarnya kalau ada sekali dengan lembu-lembu hitam putih tu
tentu betul-betul kelihatan seperti dekat New Zealand. tapi entah kenapa masa cp
capture this moment, lembu sekor pun takdak. hey, korang takut dengan aku ke???

this one masih lagi dekat Mosilou, Ranau. sebenarnya ni padang golf. Tapi kan guys,
padang golf tu rumput semulajadi tau. rumput tu memang asalnya begitu. haaa...

Haa...cantik. macam ladang teh pula. tapi ini bukan ladang teh ye u alls.
kebun sayur entah apa dah lupa la..ye la gambar dah 2tahun kan. hee. ni dekat Kg. CintaMata, Kundasang,Ranau.

Kg. CintaMata, Kundasang, Ranau alias ladang teh Cameron Highland. haha

sambungan kebun sayur di Kg. CintaMata. cp tanya umi ni sayur apa. umi cakap ni sayur kubis yg belum jadi.
haha. kelakar jawapan umi. Jangan heran orang-orang d tengah tu comel sangat (O.O) tak tahu ape
tujuannya letak orang-orang tengah2 tu. huhu.

Hokeh, sekian.

4 comments:

  1. view tpt ni memang best. sy pernah pergi.
    otw ke tempat ni sy berhenti kt bukit graviti. botol air letak atas jln akan bergolek naik ke atas bukit.

    ReplyDelete
  2. nak pergi sini, suatu hari nanti. In sha Allah :)

    ReplyDelete
  3. Sama lah ngan new zealand... sebijik...

    ReplyDelete

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih