Salam Ramadhan 1435H dari Utara


Assalamualaikum warahmatullah.

Alhamdulillah, sehingga ke hari ini hampa semua termasuk saya hidup lagi dak. masih bernyawa lagi. masih berkemampuan untuk menjalankan tanggungjawab masing-masing tak kiralah hampa semua ni student ka, penjawat awam/swasta ka, ataupun penganggur setia di rumah hampa dak. hampa tergolong yang mana? hoho...tak kiralah no, yang hakikinya hampa semua masih hidup di atas muka bumi ni dak. ke ada yang daaaaahhhh...  :-P

Nampak macam berhambur tak loghat utara cikputri? hikhik...
Saja lah nak ulang-ulang yang RAMADHAN NAK MENJELANG DAH !!! InsyaAllah. hokey, seronok tak? mesti la seronok dak. seronok tu bila dah berbuka ja lah kan. hampa semua toksah nak tipu, cp tau tu...hihi. 

Walau apapun, tak kira lah hampa semua nak bagi pendapat apa dalam bulan posa ni kan, yang penting kita semua kena bersyukur sebab Allah dah bagi free dah masa dan waktu untuk kita kaut sebanyak-banyak pahala nih. mungkin ! mungkin, ada antara kita yang takdak masa nak buat amal contoh nak baca Qur'an, nak bersedekah dan macam-macam lagi. mungkin oke! tapi sebab Allah dah bagi suatu 'akal' kat sesetengah manusia ni untuk cetus idea buat program tadarus Al-Qur'an, Majlis Amal...masa ni lah kita berpeluang untuk buat semua tu. haaa, nampak dak tu? Besar hikmah Ramadhan ni. Tapi, bila cp dah tulis macam ni, janganlah hampa semua termasuk saya ni buat amalan-amalan semua tu masa bulan ramadhan ni jah. cp just cerna apa yang cp terfikir. pandapatlah katakan...sama-sama nak berubah ya dak.


Hokey, Selamat Menyambut Bulan Ramadhan, selamat berpuasa, selamat mengaut kelebihan dalam bulan ramadhan, dan selamat menanti pengumuman dari yang berhormat Penyimpan Mohor DiRaja. Selamat semuanya, dan semoga kita diberi peluang untuk menikmati bulan ini. ^_^


2 comments:

  1. selamat malam..
    selepas jam 12 jangan ketinggalan untuk terjah blog syira :D akan ada "GIVEAWAY RAMADHAN RAYA BY SYIRA LOKMAN"
    Lebih 50 hadiah untuk dimenangi ^_^

    ReplyDelete
  2. Happy Ramadhan cik Putri :)

    ReplyDelete

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih