She ... Everlasting Friendship


Assalamualaikum warahmatullah semua...
Alhamdulillah, hari ini cikputri berkesempatan bermain jari atas keyboard komputer ni. Dah nak masuk bulan Jun baru buat entri. Kalau blogger lain takdelah terok macam cikputri ni kan. Siap berdraft-draft lagi entri semua. tinggal publish je lagi.

Okeh tak pe, kita terus ke akar umbi entri kali ini. Nak share satu poem yang di beri oleh sahabat cp. yang sekarang ni dah arwah (Al-Fatihah). Cikputri tak pasti adakah poem ni buat sendiri atau dia google tapi kalau baca ayat2 die ni serupa buat sendiri, entah..,Semua tu tak penting sebenarnya, betol tak? korang ce bagi tahu kalau korang tahu Poem ni by who oke.

There's not easy to find
a person like you,
A friend that entertainer when sadness,
become a listener when have a problem.

Its hard to find a friend
that have same direction
I have done to swim the sea broad
I have done to conquer the sky
and reach until the end of the world.

I want the cardiality
and also a sociality smile
let it permanent interminable
so that its not lose in the road
where ever you are
so long as,
your name is permanent in my mind.

This life is like as the day
night and also the weather
always change.
Sometimes it can be fair or dusky
the dawn appears bring the hope
the dusk anchor fetch the night.

*     *     *     *     *

Masa sekolah rendah dulu, arwah tak rapat pun dengan cikputri. tapi selepas 5tahun berpisah dan berjumpa balik di sekolah yang sama semasa di tingkatan 3, jadi rapat balik. Ya Allah, kalau ingat die mesti sebak sangat dada ni. Sebab masa die meninggal dulu, cikputri ada tolong sekali semasa mandikan serta kafankan arwah. Mudah2an dia tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin...

Mak arwah bekerja di pasar. selalu terserempak dengan mak dia. kalau boleh tak nak terserempak dengan mak dia. Sebab mak dia mesti nak nangis kalau nampak cp. yelah, 3 tahun kami bersahabat, dan Allah ambil dia semasa kami baru masuk tingkatan lima.  Masa tu bulan Febuari. 

Poem ni kan, cikputri pun baru tahu arwah ada tinggalkan poem ni sebelum dia pergi. Poem ni arwah tinggalkan  dekat sahabat cikputri yang sorang lagi. Amboi, kemain banyak sahabat cp kan...hehe. Oke2, korang ke next entry je k sebab kat situ baru cikputri share gambar sahabat-sahabat cp. except sahabat yang dah arwah la. sebagai menghormati beliau. Sekian ...


No comments:

Post a Comment

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih