Saya Tak Nak Di Pukul


http://1.bp.blogspot.com/-bl6pdMObtFE/Ui_JFB9LHPI/AAAAAAAAC08/kNU9VIYWoms/s1600/cartoon.jpg


Memang sedap lah kalau kepala kena ketuk macam tu kan. eh, ketuk kah? layak di istilahkan sebagai pukul dah...betol tak? yelah, ketuk ni macam ko ketuk pintu tu je. ce kalau ko ketuk kepala dengan benda tuh. Mau tak benjol.

Okeh, bukan nak sembang pasal ketuk benjol dan sebagainya nih. nak cerita kalau kepala ni diketuk boleh tak jadi betul balik? ce ketuk kepala orang gila tuh...dia berubah jadi tak gila tak? Die kejar kau sampai kau tapuk (sembunyi) belakang ayah kau pun, ada dia kesah, yang penting dia dapat puaskan hati dia balik sebab ko ketuk kepala dia sampai benjol. haha.

Realitinya tak kan. tapi kan, selalu dekat drama-drama indon, watak yang menghidap amnesia akan jadi tak amnesia dah bila kepala dia terhantuk kat mana-mana. haaa...selalu macam tu kan. betul kee? okeh cikputri tak buat kajian tentang tu. forget it. ade sape tau ke? betul ke?

Kalau tiap-tiap hari buat entri pasal diri ni ade ke orang nak baca? ni haa kepala otak cikputri ni, selalu betul takda idea nak buat entri. Selalu je bila dah fresh, mood pun oke, buka komputer, sign in...hilang teros segala mood. apa pasal ehh? cehh tanya orang tu...bhahahaa..padahal kau malas en, en, en.

So, jom ketuk kepala sape yang malas-malas tu. cikputri tak ehh...muehehehee.

Tak pelah kan. slowly. InsyaAllah. lepas ni akan ada idea. Angkat tangan sebelah, 'saya berazam akan buat entri'. Haha. Bahasa Melayu Penulisan takdalah problem sangat okeh apa, dapat A lagi masa SPM. Masa UPSR dpt A juga. cehh. Ada kaitan kah? 

Psstt...cikputri dah siap make a 2nd video about tutorial tudung. nak tengok tak ???


5 comments:

  1. Masa kecik Fisha selalu ketuk kepala kawan-kawan haha. Ada kawan Fisha tu kalau kena ketuk kepala je mesti dia ketuk dagu sebab tak nak jadi gila ._..

    ReplyDelete
  2. Hahahha drama indonesia mmg gtu hahah

    ReplyDelete
  3. Cerita indon memang macam gitu sebab tu tak layan sangat. Hehe.

    ReplyDelete
  4. sinetron mmg lah camtu entah pape. hahah
    ayah tak kasi main kepala. hm hm. cemana nak ketuk dir yg malas ni. hahaa.

    ReplyDelete
  5. @Ain Nafisha : kawan cp pun cenggitu jugak. kalau ada org ketuk kpla die, mesti die tolak dagu. konon buang bala.

    hee. citer indon ni memang pelik.

    @Nurulee: ayah pun sebenarnya tak kasi kita ketuk kepala. kepala ni kan tersimpannya akal fikiran..huhu

    ReplyDelete

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih