Speaking,Listening,Writing. Oh my MUET !


Assalamualaikum warahmatullah...
Okey, sebelum saya meneruskan penaipan (eh, ada kah imbuhan 'penaipan', hihi), jom kita berselawat dulu. oke. (bagi yg muslim)

Allahumma sholli 'ala saidina Muhammad, wa'ala aalihi washohbihi wasallam...3x

Alhamdulillah, hari ini masih berkesempatan ber'blogging, macam biasa, hari ahad barulah dapat sign in, blogwalking, then publish this entry for you all. ececehh, speaking gituu!!!

Cerita pasal speaking-speaking ni, saya nak bagitahu yang saya ni calon MUET sesi Mac 2014. oh my!!! teringat pasal ni, sakit perut terus. bukan nak 'berak' tuh, tapi sakit hape entah nama saintifik dia tu, kau orang pun tahu kan...

Honestly, saya bukanlah seorang yang fluently can speak in English. yeah, maybe can speak but so broken. gagaga. tengok pada Grammar sah-sah lah dapat D. dan satu lagi, setiap kali saya ujian BI masa sekolah menengah dulu, selalulah dapat gred D, paling tinggi pun C..menyedihkan sungguh, haha! But result SPM saya dapat B. magic apakah itu??? Alhamdulillah, Allah bagi result macam tuu...

This is my...yeah, you can look right. (agagagaga...Oh My English!!!)

Saya tak sempat tahu lagi pasal format2 MUET ni...nanti tanya Mr. Google je lah kan. Semasa jadi student Lower Six sempat 3bulan ja, then masuk kolej. tak ingat lah cikgu bagitahu hape. ngeh,ngeh,ngeh...jadi pelupa kejap, sebab terlalu nervous lah katakan.

Okeh lah, sekian pengaduan dan perkongsian pada hari ini. bai.

p/s : yang dah ambik exam muet tu ada tips tak??? tolong lah ambe ni, nervous sangat!!! oh my, paper listening tu macam seramm jerk.

Klik DI SINI untuk kalender Muet 2014.


No comments:

Post a Comment

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih