Destinasi Menarik di Sabah : Part 1

Assalamualaikum. Hai semua ! okeh, hari ini saya nak share pasal tempat-tempat menarik di Sabah. Rasa tetiba nak share sebab ramai kawan-kawan asyik tanya tempat best yang ada di Sabah. 
Okay, destinasi ini tak merugikan kalau korang pergi. Dan saya amat mengesyorkan anda untuk datang melihat dan menikmati sendiri keseronokan berada di tempat-tempat ini. Mungkin hanya dua atau tiga sahaja tempat yang saya akan share. atau mungkin lebih lagi. Jom-jom, intai dulu gambar-gambar destinasi yang bakal korang lancongi. hehehe....
  • Rumah Terbalik, Tamparuli




Jenggg...! Rumah Terbalik ni tidak jauh dari bandaraya Kota Kinabalu. Korang nak jadikan tempat terakhir sebelum korang balik pun tak apa. mudah dan sehala dari -----> Tanjung Simpang Mengayau, Kudat. Nak masuk juz bayar tiket RM10. tak payah korang susah2 pergi luar negara bazir duit, singgah sini selepas korang turun dari panjat Gunung Kinabalu, oke....hihi

  • Tanjung Simpang Mengayau, Kudat (Tip of Borneo)








Tanjung Simpang Mengayau ini adalah merupakan tempat penghujung pulau Borneo. Bahagian telinga kalau tengok dekat map. Nak pergi tempat ni tak bayar pun. Masa pergi dulu tak bayar lah, tak tahu lah kalau akan datang kan. Haa, ini lah pemandangan yang korang akan nampak kat sana nanti. Rasanya kalau korang nak buat gambar pre-wedding pun boleh kot. huhu.

Okay, cukuplah untuk 2 destinasi menarik part 1. tunggu part 2 tau. Gambar kredit pada Mr. Google kerana memudahkan saya mencari gambar2 best ni. and also credit to my sis (mel's photography) : Syuda Zamirah


* Tamat Part 1*


11 comments:

  1. Shad datang sini balas kunjungan ayu.. wah, bestnya.. shad teringin nak pegi karambunai.. hehe

    ReplyDelete
  2. Assalam.. balas kunjungan.. ^_^ Nak pergi Sabah.. Bestnyee...Dah lama nk pergi tp xde rezeki lagi...

    ReplyDelete
  3. banyaknya tempat menarik kat sabah :l

    ReplyDelete
  4. wah bestnnye.. air laut kat sabah cantik gile.. bilelah dapat pergi.. kak ayuni sponsorlah tiket, yus nak pergi sana. ;P

    ReplyDelete
  5. wah wah wah bestnyaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. Zara blom pena pegi tamparuli ngan simpang mgayau ni lg..

    ReplyDelete
  7. @Nur Shafiq e'eh... bukan ernah pergi kah??? :P

    ReplyDelete
  8. @eyqa yushaiza kan..cantik giler. sponsor tiket??? haha...tggu sy dapat kawen dgn anak menteri ye...hihihi

    ReplyDelete
  9. @Akeyla Azmi meh la cuti-cuti malaysia kat sini...

    ReplyDelete
  10. annyeoung sist ! thanks for mention . hehe >_<

    ReplyDelete

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih