Work for the Last Sem !



Assalamualaikum. Uwwaarghh!!!....(menggeliat jap, pergghh! busuknya mulut, hahah). Selamat pagi cinta semua. Di awal pagi lagi PAB luangkan sedikit masa dengan sweety ni. Ye laa, sebab hari ni je lah kot masa yang ada lagi. Esok lusa sudah start masuk kerja, tak dok masa dah nak busy-busy buat entry yang melalut je. ~ngeee.



PAB mau bagitau bha ni kehidupan  semasa study yang tak berapa indah ni. haha. Yo la, orang dah last sem, mood pun dah tak sabar-sabar nak habiskan study. Even PAB just ambil diploma gred U29 pulak tuh, tak po la kan? Semester ni PAB masuk hospital for two month, unit kecemasan 1bulan, dewan bersalin 1minggu , dewan bedah 1minggu. Haa..,nampak PAB highlight kan dewan bersalin tu? Itu yang best tuh. Time to delievery baby! Yayyy...excited dah ni. Then, selepas 2bulan kat hospital, tukar kat klinik pulak selama 2bulan jugak. Habis je praktikal kat dua tempat tu, exam dan balik kampung!



Nampak indah je kan? tu baru tau unit mana PAB masuk, nanti kehidupan seharian bila dah kerja tu dah jadi bosan tau,penat, huhu...masuk kerja jam8 balik jam5. Sampai rumah terus tidur. Bangun je mandi, solat, makan. Lepas tu buat report yang panjang berjela baru lah boleh lelap mata balik. Tak da masa dah PAB main tekan-tekan keyboard laptop buruk ni.

Okeh-okeh.., dah cukup la merepek kita kali ni. Kita akan ke episod seterusnya insyaAllah lain kali lah kalau still mau PAB merepek. hehe. Wassalam. (tak dok idea tutup macam tu je?dah tak tau wassalam je laa.~ngee) 



Membelanjakan BR1M, Beli Buku


Assalamualaikum...hoihoii semua! biar nopo la haha.
okeyh...mari semua, mari kita berbelanja dengan menggunakan BR1M tuhh...
kolej PAB baru jak bagi bantuan ni. Orang lain sudah pakat kasi habis duluan, kami juga yang lambat.
Apa boleh buat dok? huhu...

Saya kan last sem tahun ni? yeaahhh...last sem, dah boleh bermanja balik dengan umi.
yeayy..,yeayy,....nyanyi..nyanyi..Nyanyi lagu suka hati...hehe.

Oh ya, back to the topic yang sebenar...PAB mau kasi tengok gambar buku yang 
PAB beli tu jak. Suda last sem, buku rujukan pa lagi kan yang perlu dibeli?

Nah..nah....tengok semua...



Buku yang saya beli tu dua jak...tapi yang tajuk Aku Terima Nikahnya oleh Hasrizal Abdul Jamil
tu RM55 dan buku Inspirasi Cinta Terhebat oleh  Burhan Sodiq RM39. 
Tapi masa nak pay tu, juruwang cakap harga yg perlu dibayar RM105. kenapa tu?? 
Mahal juga cukai dia...cukai ka apa? Adala sikit ketidakpuasan hati tu.

Anyway, buku tu the bestseller tau...perghhh. Tak rugi beli.

Bah. Tu saja la dulu. teda sudah idea mau sumbat dalam enrty kali nih. :P
Assalamualaikum.



Hari Jadi My Supercute!





Selamat Hari Lahir buat adik PAB, Shamilatul Huda yang ke - 16 tahun!!! Wahh, sukalah kunun dia tu kena panggil 'supercute'. Tapi adik-adik PAB memang comel-comel pun. Kasi perasan diri sendiri tak pa bah tu kann... 

Yeahhh...ini adalah salah seorang adik PAB yang paling PAB proud sebab dia adik PAB yang paling pandai. Ceehhh..., macam adik aku sorang je yang pandai kan. Tak..tak...bukan macam tuh. Sebab dia adalah members of siblings yang 1st dapat banyak A's dalam UPSR dan seterusnya PMR. Sebab itu i'm very proud! hehe...semoga Adik terus berjaya okeh. Dan jangan di sebabkan kejayaan ini menjatuhkan adik pula oke. Bersyukur dan ingatlah Dia selalu.

Ehh, lupa pulak. Mana satu adik PAB yang bufday hari ni ni??? Haaa...ni dia gambar nye...



okeh-okeh...kalau korang nak kenal die lagi, meh PAB bagi link blog dia. Link blog ja ok. Sila tekan nama dia nih Shamilatul Huda



K lah...gudnite semua. Assalamualaikum ^_^



Cuti, Aku Belajar Naik Bas







Assalamualaikum . Salam 1Malaysia semua ! Wahh... bersemangat ayu hari ni. Orang cakap semangat bah kunun...hehe. Yeaahh! harus lah ada semangat nya....kalian yang baca pun hope tak lah cepat boring. Harap-harap mcam tu lah kan. Hari ni sengaja letak gambar tunjuk bangunan Sultan Abdul Samad berlatar belakang kan padang merdeka, bagi korang "waahhh" sikit. Ada "waaahhh" juga kah? Tak da tak pa lah...huhu. 

Weehhh...Lupa pula PAB tanya khabar. Apa khabar? eeee..,,Lama PAB tak update blog kan. Hehe.., biasalah, hobi masa yang ada mood je. Tak ade mood tak lah PAB buat.

This time, PAB letak gambar semasa cuti baru-baru ni ja. Jalan-jalan memberanikan diri naik bas bersama adik yang buat degree kat kolej swasta di Kuala Lumpur nuh. Oke, meh cepat tengok...<3

















Oke...Gud Nite semua...tu je. Luv u all coz baca...hehe.