KELUARGA Princess



Assalamualaikum wbt.

Akhirnya, tinta PAB yang kedua dalam page ini terhasil jua. Sekian lama PAB menunggu
saat kerajinan melanda untuk mengisi kekosongan page ini, akhirnya terhasil lah entry yang ke 'second' nye dalam page ini.

Baiklah, dalam entry ini, PAB hendak kongsi about family tercinta PAB seperti dalam tajuk yang tertera di atas tu. Haa, tengok sikit…hehehe.

Berkonsepkan hanya gambar semata dan tulisan yang sedikit, sebab kamu orang bukan rajin baca pun kan, so PAB akan letak gambar-gambar di bawah ini dengan sedikit aja penerangannya.

Selamat menonton ya!



*Yeahh, inilah keluarga PAB. Perkenalkan dari kanan bawah, adik bongsu ADIB,
then ATIFAH adik yang ke-4. Dari kanan atas, adik yang 1st, ZAKIYYAH, my ABI (ayah) tercinta, my UMMI (ibu) tercinta, dan adik yang ke-2 AMRAH.



Oppss! Mana PAB dan adik yang ke-3 ? Ok, tak pe, tak pe…tengok bawah ni lagi ye.



*Ini adalah adik PAB yang ke-3, yang missing dalam gambar 1st td.


*Dan ini PAB ye....[peace]


Dah tengok gambar di atas? Dah tengok tu dah la. Dah habis. hehe…






Tentang Aku


Assalamualaikum…peace yo! [ ^_^ ]

Hai semua ! Mesti entry kali ini membosankan kamu orang kan. Sebab kali ini saya buat entry tentang diri saya jaa. Siapa yang tak berminat boleh lah klik symbol ‘x’ atas tu. Dan sesiapa yang hendak teruskan bacaan, terima kasih. Sila lah baca sampai habis…huhu.

Baiklah, saya bagi kronologi ja la ea.

oke, that's me. yang msih kurus slim gitu...haha

Anak sulung daripada 6 beradik. Nama Ummi, Samaniah Basir. Abi pulak Zamannuddin  Mohd Aling. Ini nama adik- beradik ;

§  Zafirah Ayuni (PAB)
§  Zakiyyah Hanane
§  Nur Amrah Aqilah
§  Shamilatul Huda
§  Atifah Mumtahanah
§  Muhammad Adib





*Ni gambar masa  sekolah menengah. 
Berposing pun tak reti lagi. kaku ja kan... hahah



* yang ni masa form 6. 3 bulan ja dekat pra-U tu,
lepas tu terbang ke Kelantan membawa diri. 



oke yang ni masa kat kelantan dah...sem 2 rasanya

Ok lah, tu jeee...terima kasih baca. Bai


Exco Protocol

  
Assalamualaikum semua…

Hye, peace [via isyarat dua jari yang cute] ….

Kali ni, PAB buat entry nak bagi kamu orang semua tengok gambar-gambar PAB semasa menjadi ketua exco protocol. Eh, eh…kejap, kejap. PAB??? what the meaning of??? hahahaha…ok hari ni maka dengan rasminya putri menggunakan gelaran PAB yang bermaksud ‘Princess Ayuni Blog’. Haa, mudahkan. PAB pun tak perlu penat-penat taip ‘putri’ dan sekarang hanya dengan tiga huruf rumi iaitu PAB.

Oh ya, kembali pada tujuan asal PAB kali ni. Tak payah la PAB ceritakan lagi bagaimana bila dan di mana PAB menjadi ketua exco protocol kerana pada entry yang lalu PAB sudah pun penat menaip untuk kawan-kawan semua. Emmm, tak tahu lagi??? Belum baca? Ok, meh semua. Klik ni DI SINI dan baca bagi habis tau. Jangan lupa, tinggalkan jejak kamu-kamu tu. Dan kembali ke sini semula hehe.

Sekarang, PAB mempersembahkan…!!! Jeng,..jeng,..jeng….!!!



*tengok muka ni, ade muka ketua exco tak?? macam tak je kan. hahaha. Ok, yg berbaju kurung pink tu adalah penasihat exco PAB, baju hitam sebelah tu pulak anak buah, yang muka tak boleh blah(berpeluk tubuh) tu adalak timb.pengarah program dan yang kat belakang nampak muka je tu adalah pengarah program.




*Haa, kenapa nih?? hahah. Ape lagi, kena bebel laa. Ni baru rehearsel, belum dalam majlis lagi.




*Inilah dia semua ahli protocol PAB. Ni muka penat dah ni. Dua jam selepas tamat majlis.
dari kanan : Siti Hajar, NurFaeza, Nur Athirah dan PAB.
Thanks so much ye kamu semua, dengan kerjasama kita
Alhamdulillah perjalanan program berjalan seperti yang dirancang.




*Okey, ni PAB lagi. Dekat pondok MC.



Sebenarnya, gambar-gambar semasa program ada banyak lagi dengan cameraman tak bertauliah program ni. Tapi PAB tak sempat nak copy. Anyway, PAB bagi gambar terakhir ni kat atas stage yang tak seberapa ni. Tapi, stage nil ah yang diguna pakai semasa program tu berlangsung. Ok…tengok bawah


Siapa-siapa yang berminat nak tahu bagaimana rasanya jadi ahli protokol atau apa tugas-tugas yang dilakukan dalam bidang protokol ni, boleh lah tanya PAB. Rasanya, ilmu yang ada ni boleh lah PAB kongsi dengan adik-adik dan kawan-kawan semua!





PAB ke Balai Polis Bachok, Kelantan?!


Assalamualaikum wbt kawan-kawan PAB semua.
Selamat Berpuasa...
Gurlpp…! PAB masuk balai ke? kenapa? buat salah ape?
Haaa., ni mesti soalan-soalan yang menerawang dalam fikiran kamu orang
semua kan!

PAB bukan masuk balai sebab kena tangkap buat salah atau
sebab-sebab lain. PAB dan kawan-kawan se’hostel’ telah mengikuti
salah satu program yang telah dijalankan oleh pihak polis yang mana
program yang diadakan adalah merupakan program yang dijalankan seluruh dunia.
Program yang PAB dan kawan-kawan ikuti ni telah berlangsung
 pada di Balai Polis Bachok.

Di bawah ini adalah gambar-gambar kenangan semasa dan selepas program tersebut.



























































Yang hebatnya program ini melibatkan semua peringkat usia tak kira muda, tua, remaja mahupun yang di umur pertengahan.
Hahah, kamu orang terbayang kita orang ikut program ni bersama-sama orang tua??
Tapi itulah hakikatnya. Pada mulanya rasa jelek jugak, tapi selepas ikut program ni setengah hari, barulah rasa best. Yang tua jadi muda, yang muda jadi kanak-kanak.
Heheheh…kureng semua stress masa nih tau!