Haahhh, Ramadhan dah Tiba


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh....

Alhamdulillah syukur nikmat kehadrat Rabbul A'zomi, kerana dengan kemuliaan dan kebesaranNya kita masih dihidupkanNya sehingga ke Ramadhan yang ditunggu-tunggu oleh setiap muslim pada setiap tahun demi untuk Ramadhan yang penuh barakah ini.


Putri sebaik sahaja tiba dari 'Pasar Malam' bachok tadi, usai menunaikan solat terus mengonlinekan diri untuk tatapan dan bacaan buat sahabat-sahabat putri. Selamat menyambut bulan Ramadhan ye...jangan ponteng-ponteng, dan bagi adik-adik yang baru mula berjinak-jinak untuk berpOse, kurangkan ponteng dari yang tahun lepas ye. Ingat, pahala di bulan ramadhan ini berganda-ganda tahu.

Buat Umi dan Abi yang sudah tentunya menunggu ketibaan anakanda putri di sini, esok kita jumpa ye. Doakan keselamatan buat putri. Kawan-kawan, esok flight putri ke Sabah. Doakan untuk putri ye. 

Baru putri perasan, sejak tadi putri skema je an. Ahahahah. Anyway, sudah lama jari ni tidak menaip untuk beri titipan buat kawan-kawan...buat sahabat yang kononnya nak datang jumpa putri dekat airport tu ~~haa, siapa tu???~~ selamat berpose. dan selamat menimbunkan seberapa ribu amalan untuk sejuta pahala di bulan ini. .

Baiklah semua, selamat berpuasa. Jangan lupa niat puasa tau. tataaa...


~~ actually, putri nak buat entry berkenaan niat puasa dan doa buka puasa. Tapi tengok sahabat-sahabat blogger dah tolong buatkan. Nantikan entry putri selepas ini ye ~~