Majlis Perkahwinan Adik PAB :D


Assalamualaikum ! wbt...
Kaifa haluk ( apa khabar)? PAB yakin kamu orang semua
sihat-sihat seja..kannn???

Okeyh...sudah tengok kan tajuk entry PAB kali nihh??
Shock tak ? " Majlis Perkahwinan Adik Putri? "???!!.
Hayyy...adik dulu kahwin? Bukan kakak yang dulu kah? Kenapa adik yang kahwin dulu?
Sudah tentu soalan-soalan ini yang berlegar-legar di kepala 
kamu semua kan? so, tak hairanlah... *hehehe
Sudah rezki adik dulu...alhamdulillah laa.
Kalau dah mampu nak dirikan masjid, apa tunggu lagi? ya tak?
Tunggu lama-lama, dosa pula bertambah-tambah

Untuk pengetahuan kamu orang, adik PAB ni kira kahwin awal laa...
Umur pun baru 19...pasangannya pula umur 21.
kahwin muda ! best apa ! huhu...
Majlis ni di buat pada hari sabtu 22hb Dis 2012

Okeyh...tanpa buang masa PAB taip banyak-banyak,
apa kata kamu orang tengok gambar-gambar adik, adik ipar dan
family-family PAB yang sempat luang masa dalam majlis adik PAB nihh....

JOM !!! TENGOK BAWAH...!



Alhamdulillah...hanya dengan sekali lafaz, dah pun sah. 
ya laa, sudah berlatih sebulan lebih, pro laaa....


lama sikit salam tuhhh...nak snap gambar bg banyak sikit...





amin...ramai jugak la datang tengok majlis akad nikah ni...
yg lucunya, adik2 kena tinggal, entah dengan kereta siapa diorang naik...hahahh





Mak & pak saudara sebelah abi... 


This our family...bersama ahli keluarga baru...:) Muhammad Rafiq





Dah cukup ahli untuk tubuhkan kumpulan nasyid..hahah








nenek-nenek ku....





sporting...


family sebelah abi...except nenek pakai tudung purple tuhhh


dah penat senyum la tuhhh


















majlis diorang ni simple je..., so kek pun simple je...kiut je...


amboii...nak potong kek pun masih kekok lagi....~lalala


my beloved parents





ni pulak family sebelah ummi...


yeaahhh...ni lah sepupu PAB, semuanya dari sebelah umi.


*tunjuk kamera !





acara untuk pengantin dah habis, now kita orang pulak...hehe










Nak tahu tak...ummi PAb nangis selepas sahaja saksi kata 'sah'.
Kalau ikutkan hati ni, PAB pun rasa cam mau nangis jugak...huhu
Sebak tengok orang lain nangis, kite pun nak nangis jugak...heee
Mak mentua adik pun nangis jugak...huhuuu...suasana agak sedih la masa tu...

Tapi, lepas je tu, terus rasa bersemangat sikit. Sebab dah ada orang yang 
boleh bantu-bantu umi dan abi di rumah...

Anyway., selamat pengantin baru buat adik Zakiyyah Hanani dengan 
pasangannya merangkap adik ipar Muhammad Rafiq...
Semoga bahagia selalu dannnnn...cepat dapat anak tau !


Hari raya 2012 "kita orang Jalan-Jalan jer"


Alhamdulillah...PAB still dapat luangkan masa bersama pembaca-pembaca setia blog cerita hati putri nihh...kannnn??? Jari ni jugak masih ligat menekan keyboard laptop untuk tatapan para pembaca yang PAB sayangi ni. Okeyh, lihat semula tajuk entry kali nih. Tengok atas nuhhhh...............ya itu dia ! Hari ni PAB nak kasi tengok kamu orang semua gambar-gambar yang sempat PAB rakamkan pada kamera yang memanglah tak secanggih mana pun...haha. Gambar apa? gambar masa PAB balik bercuti sempena Raya Eidul Fitri  2012 yang baru sahaja berlalu.

Apa tunggu lagi....tengok !!!!!


adik PAB nihhh....


adik PAB jugak....yg bongsu



here we are....my family. masa kat rumah lar ni















my lovely sis and brother....



ni time kat rumah sedara nihh, hahah. ambik gambar sakan 
tak ingat tempat orang...







Ni landskap depan Pusat Latihan Dakwah,
Kundasang, Ranau



gambar last aku bagi kamu orang! haha...


Okeyh, dah lah tu. cukup la gambar tu saja. Dan cukup sampai sini juga la entry kali ni. Penat tau tunggu gambar ni habis di upload. Dah la line slow...very2 slow, huhu. Wassalam. Bai.


Raya Haji di Sik, Kedah Laaaa


Haipp....!!! (angkat dua jari ketot ni) Assalamualaikum semua. Apa khabar? ehh tak sihat kah? Kalau dah tau tak sihat tu apa kata makan ubat sebijik. Yang sihat tu alhamdulillah, ye dop??? kata orang kelantan, huhu. Okeyh cukup sampai di situ intro hari ini.

Hari ni PAB tidak tahu nak post apa. Semasa menaip, kepala masih berfikir nak bagi tajuk apa dengan entry kali nih. huhuh..,setelah dot, dot, tadi, bukan dot dot ape tau, tapi titik noktah tadi baru lah PAB ingat hari ni nak buat entry untuk kasi tengok kamu orang gambar-gambar PAB semasa cuti Raya Haji hari tu di Sik Kedah. Okeyh tak....? oke-oke...apa lagi tolak roll ke bawah, bagi yang tidak guna mouse tu tekan key anak panah bawah..huhu


 Nihh...kakak angkat PAB...pergi rumah dia la Raya tu



 Gemokkk !!!!!



 yang baju kaler ping tu kak sya kawan kakak angkat PAB merangkap
rakan sekelas jugak.....~hahahah



 nihhh....~snap-snap...budak dua orang tuhh pilih baju kite snap gamba!




haa...yang ni masa kat ladang angggur Kuala Beris, Sik Kedah...
~hijau lgi takda yang masak




nihh berdiri kat poster gergasi die....macam real jak kan anggur tuhhh 




bukan setakat ladang anggur je tau ada kat sini, tasik beris pun ada...,
~cantik giler lah pemandangan kat sini, huhu













gambar yang last nihh, saje laa...nak bagi kamu orang tngok kakak angkat PAB nihh.
Nurul Jaida Jabar.



Oh yaa...PAB nak bagi satu gambar lagi lahhhh. jeng...jeng...jeng...!!!!!!!!




Walaupun dapat cuti kejap jak...Tapi kira puas la jugak kaannn...yang penting suasana raya tu dapat rasa jugak. Okeyh lah rasanya kita dah sampai ke hujung entry nihh..., terima kasih kerana membaca :)