Ku Harap PadaMU Tuhan


Ku harap padaMu Tuhan
Di waktu aku lalai ingatkanlah aku
Ketika aku beramal ikhlaskanlah hatiku
Agar amalan ku diterimaMu

Di masa aku diuji
Kuatkan jiwaku agar aku sabar
Menerima ujian itu
Agar imanku tidak terkorban

Di waktu aku senang
Jangan lalaikan aku agar aku bersyukur
Masukkan dalam hatiku cinta takut padaMu
Supaya ku tidak cinta dan takut selainMu

Hiburkanlah hatiku selalu
Dengan mengingatiMu Tuhan
Kau sangat ku perlu jangan tinggalkan aku
Dan Kau adalah hidup matiku
Jangan biarkan aku pimpinlah aku selalu
Agar hidup matiku mendapat keredhaanMu


Credit to : ASIAMAT

Aidil Adha bakal menjelang..!!!

Assalamualaikum
hai kawan2...eee...rindunya putri dekat kowang semua.
Dah lama kan putri tak update my sweety putri nih...
*hehe, padahal baru seminggu dua tak update...mengade jerr..

Kawan2...
Tak lama lagi Raya Haji bakal tiba...putri cdeyy...uwwaaa...!!
Putri tak dapat balik kampung beraya bersama keluarga tercinta.
Apakan daya, umi abie putri nun jauh seberang laut China Selatan.
Nak balik kena pikir pulak tket RM300 pulang balik..,pahtu cuti bukannya
lama..,dua minggu aja. Akhirnya, hasrat nak balik tu kubur kat belakang
hostel jak la...tanam leklok...nanti nak balik sana, korek balik..hehehe..

Putri nak tau jugak apa persiapan yang kowang buat time Raya AidilAdha nih???
kowang masak lemang jugak kah??..hehe.,macam Raya Syawal plak kan?
Semestinya ada kenduri pembahagian daging kan...kan..kan...
Dekat kampung putri pun macam tu jugak...tak ada lah sampai buat kenduri
kendara.

Kawan2 pula macam mana???..acu citer...hehehe...