Putri Bersedihhhh...


Asslamualaikum wbt sume…!!
Dah lama putri xbuat entry kan…
sejak kebelakangan ni putri agak
‘busy’
Hehehe..
owang da nak exam kan…mcm ni laa..
Dengan ‘assignment’ lagi..
berlambak-lambak sampai tak tahu
yang mana satu nak buat dulu…

Kali ni, putri buat entry sebab
Putri nak ‘share’ pasal hari yg sangat sedih
dalam hidup putri…selepas peristiwa kematian sahabat
baik putri, arwah Hafizah…
Putri sedih sebab sahabat baik putri, *a___
Tidak perlu lah putri bagi tahu nama nya..
biar kisah antara putri dengan dia
rahsia untuk selama-lamanya…
hehe…
(gelak sambil nangis)

Sambungan…huhu
Putri dengan dia dah berkawan setahun
Disebabkan kami selalu berjumpa hampir
setiap hari, kami boleh dikatakan
seperti belangkas…sehinggakan pernah suatu
ketika, takhta ‘couple’ jatuh ke atas kami oleh kawan2..
heheheheh…walhal tak pernah
terlintas kat hati masing-masing
hendak ber’couple’…walaupun masing2
dalam hati ada taman…hehe
tak ada laa…kami saling menyayangi
sebagai sahabat…'only that'

Tetapi, beberapa hari yang lepas
dia telah melafazkan talak untuk tidak bersahabat
dengan putri lagi…putri kecewa sangat,,..
Patut lah sejak seminggu yang lalu dia tidak
menghubungi putri lagi,
malah telah ‘unfriend’ putri dalam
satu laman sosial di mana putri dengan dia
selalu berhubungan…

Malam tu putri menangis saja…
Dia tak tahu yang putri kecewa sangat dengan tindakan
dia lakukan sebegitu…
hati mana tidak sakit sedangkan kita
akan melihat dan menghadap wajah nya
setiap hari,…(tak gitu???)
Namun, apa yang putri mampu buat kan…
terima saja laa…

Satu saja yang putri hendak tanya
kat kamu sume…,
sebelum dia melafazkan talak pada
putri hari tu, putri dah berniat nak bagi
‘chochlate’ dekat dia, dan putri dah pun beli..
patut lagi kah putri bagi
‘chochlate’
tu kat dia?????

Putri masih berfikir…
(sambil bersedih)




2 comments:

  1. Ahh sedih ! ! teganya dirinya menjatuhkan talak terhadapmu . . pasal coklat mai sini lah ! hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhh...sebab yg tidak munasabah dia ceraikan saya.
      but, nevermind,sy dah okey sekarang ni....hehe
      coklat tu dah basi dalam kotak di almari saya tu,
      still berminat ???

      Delete

Aku bukanlah yang sempurna
Terima Kasih