~~~Sayang Kalian Berdua~~~






mmmuuuwwahh...c0mey nyerrr ummi dan abi... ummi dan abi yang paling banyak berjasa dalam hidup ku, hidup kuarga ku. hehe, s0wi ya ummi, abi...memandai ja along letak gambar ummi dan abi kt cni. Hmm...supaya semua owang taw yang along sangat2 sayang kan ummi dan abi...tanpa mu ummi, abi...tak derk la along sekarang...dan yang paling utama...along dapat wat blog ni...hehehe~~...
love U umi, love U abi...




who's with me???



~~ Putri n Nur ~~




Uuittt....cpew tuuu????...huhu...thats me n my lover friend, nUr. putri tuL2 syg kn dya...mcm putri sygkn diri putri sendiri. ermmm, ntah la...huhu. putri pun x dapat nk nilai hati putri ni cmnew. p, Apew yg putri rse kn putri tul2 xley hidup tanpa dya...dya tw jew putri cmnew dlm satu2 masa. hmmm..., stakat niey, dya la sahabat putri yg paLing akrab n paling sejati...semua nya dya layak merangkul ayat 'paling'...hehe. cmnew putri ley rapat ngn dya????...smua nya brmula ketika dya tegur baju putri trbalik(hahahaha) slps tamat nya acara orentasi pelajar intake sept '10, malu nyerr.....huhu...malu giler time tu. Dah la 'malu', 'giler' plak tu...huhuhuh!!!....








Posting Time...last july 2011

~~~ Memori Putri Time Posting ~~~



hye....da lmew xdngar cter an...cew teka all of the pic tu pic kt mnew???...gmbar2 tu mse ayu kat Hospital Pekan, Pahang tw...kenangan yg bez sgt!! ^_^



Ingat an smpi jew kt cne dpt umah yg besar n bez, p k0wg nk tw x, ayu ngn mmber dpt umah tepi KUBUR!!..Adoii., mujahadah jew larr...ase seram jew mula2 2..p lme2 tu besa gak...nsib baek kit0wg kat cne hanya 2mnggu...huhu...




gmbr2 ni sume gmbr mmber ayu...yg k0wg npk s0wg jew kumbang tu bkn ayah ayu or pak sedara tw, p 2 la LOCAL PRECEPTOR (LP). Die la yg byk bntu kt0wg..huhu. kpd sume MA n DOKTOR serta nurse hosptal pekan, thnxx s0 much tw...we all miss u!!!





antara tempat2 yg kt0wg msuk Dewan Bedah, Bilik ICU/CCU, Wad kanak2/lelaki/perempuan,Bilik mayat n mcm2 larr. pngalaman yg bez 2 kt0wg g 'ambulance call'. tw x apew 2??? ambulance call 2 pnggilan kecemasan d mnew psakit call hosptal sbb kes2 kcmasan.. bez tw naek ambulan, dgn bunyi nee nooo..nee nooo... hehe, pas2 ambulan 2 plak bw laju2, mcm naek kete drif,,fuiiyooo...hehe



hari terakhir kt0wg kat cne ase sebak jew...cdey jew nk tinggalkn MA yg sp0rting, DR yg pndai jew uat lawak, nurse yg xjemu2 tlg ayu ngn mmber2 ayu...




bye,bye A n E area...bye, bye hospital..bye, bye MA...bye, bye DR...bye, bye nurse...we all miss u! miss u'll s0 much...

skew jew an..^_^

hehe..k la..bye2 kawan2...stkat ni jew utk edisi kali ni...Miss u HOSPITAL PEKAN...





Putri Bersedihhhh...


Asslamualaikum wbt sume…!!
Dah lama putri xbuat entry kan…
sejak kebelakangan ni putri agak
‘busy’
Hehehe..
owang da nak exam kan…mcm ni laa..
Dengan ‘assignment’ lagi..
berlambak-lambak sampai tak tahu
yang mana satu nak buat dulu…

Kali ni, putri buat entry sebab
Putri nak ‘share’ pasal hari yg sangat sedih
dalam hidup putri…selepas peristiwa kematian sahabat
baik putri, arwah Hafizah…
Putri sedih sebab sahabat baik putri, *a___
Tidak perlu lah putri bagi tahu nama nya..
biar kisah antara putri dengan dia
rahsia untuk selama-lamanya…
hehe…
(gelak sambil nangis)

Sambungan…huhu
Putri dengan dia dah berkawan setahun
Disebabkan kami selalu berjumpa hampir
setiap hari, kami boleh dikatakan
seperti belangkas…sehinggakan pernah suatu
ketika, takhta ‘couple’ jatuh ke atas kami oleh kawan2..
heheheheh…walhal tak pernah
terlintas kat hati masing-masing
hendak ber’couple’…walaupun masing2
dalam hati ada taman…hehe
tak ada laa…kami saling menyayangi
sebagai sahabat…'only that'

Tetapi, beberapa hari yang lepas
dia telah melafazkan talak untuk tidak bersahabat
dengan putri lagi…putri kecewa sangat,,..
Patut lah sejak seminggu yang lalu dia tidak
menghubungi putri lagi,
malah telah ‘unfriend’ putri dalam
satu laman sosial di mana putri dengan dia
selalu berhubungan…

Malam tu putri menangis saja…
Dia tak tahu yang putri kecewa sangat dengan tindakan
dia lakukan sebegitu…
hati mana tidak sakit sedangkan kita
akan melihat dan menghadap wajah nya
setiap hari,…(tak gitu???)
Namun, apa yang putri mampu buat kan…
terima saja laa…

Satu saja yang putri hendak tanya
kat kamu sume…,
sebelum dia melafazkan talak pada
putri hari tu, putri dah berniat nak bagi
‘chochlate’ dekat dia, dan putri dah pun beli..
patut lagi kah putri bagi
‘chochlate’
tu kat dia?????

Putri masih berfikir…
(sambil bersedih)




Ku Harap PadaMU Tuhan


Ku harap padaMu Tuhan
Di waktu aku lalai ingatkanlah aku
Ketika aku beramal ikhlaskanlah hatiku
Agar amalan ku diterimaMu

Di masa aku diuji
Kuatkan jiwaku agar aku sabar
Menerima ujian itu
Agar imanku tidak terkorban

Di waktu aku senang
Jangan lalaikan aku agar aku bersyukur
Masukkan dalam hatiku cinta takut padaMu
Supaya ku tidak cinta dan takut selainMu

Hiburkanlah hatiku selalu
Dengan mengingatiMu Tuhan
Kau sangat ku perlu jangan tinggalkan aku
Dan Kau adalah hidup matiku
Jangan biarkan aku pimpinlah aku selalu
Agar hidup matiku mendapat keredhaanMu


Credit to : ASIAMAT

Aidil Adha bakal menjelang..!!!

Assalamualaikum
hai kawan2...eee...rindunya putri dekat kowang semua.
Dah lama kan putri tak update my sweety putri nih...
*hehe, padahal baru seminggu dua tak update...mengade jerr..

Kawan2...
Tak lama lagi Raya Haji bakal tiba...putri cdeyy...uwwaaa...!!
Putri tak dapat balik kampung beraya bersama keluarga tercinta.
Apakan daya, umi abie putri nun jauh seberang laut China Selatan.
Nak balik kena pikir pulak tket RM300 pulang balik..,pahtu cuti bukannya
lama..,dua minggu aja. Akhirnya, hasrat nak balik tu kubur kat belakang
hostel jak la...tanam leklok...nanti nak balik sana, korek balik..hehehe..

Putri nak tau jugak apa persiapan yang kowang buat time Raya AidilAdha nih???
kowang masak lemang jugak kah??..hehe.,macam Raya Syawal plak kan?
Semestinya ada kenduri pembahagian daging kan...kan..kan...
Dekat kampung putri pun macam tu jugak...tak ada lah sampai buat kenduri
kendara.

Kawan2 pula macam mana???..acu citer...hehehe...




 

Buat Temanku


Sedarlah temanku

Kita musafir di dunia

Kita pulang kepadaNya

Hidup di dunia akan ditanya

Adakah kita isi dengan sebaiknya

Atau keseronokan semata-mata

Mahukah kita hidup terhina

Tanpa ilmu sebagai bekalnya

Kelak di sana rendah darjatnya

“Allah akan mengangkat orang beriman

Diantara kamu dan orang berilmu dengan

Beberapa darjat” (Surah Al-Mujadilah:11)



Temanku

Renungilah sebiji cawan

Jika tidak dituang air

Molekul udara akan memenuhinya

Begitu juga dengan diri kita

Jika tidak di isi dengan iman

Masuklah syaitan bermaharajalela

    Diri kita perlu perisisan

    Dengan ilmu agama

    Agar hidup dekat denganNya

    Barulah hatimu tenang bahagia



Temanku

Bangkitlah dari lenamu yang panjang

Dan tidak pernah berkesudahan

Sekali keu terjatuh jangan biarkan dirimu

Jatuh untuk selamanya

Kau punya kekuatan untuk bangkit semula

Dan mara berlari kencang mencipta taufan

Berjuanglah temanku sayang

Tanpa mengenal penat dan jemu

Biar hidup kita derita dengan usaha

Kelak kita akan di mulia

Jika tidak di dunia nun di syurga sana

credit to : Ustazah fatimah Syarha

 


Halaqoh Cinta???


Halaqoh ini adalah halaqoh cinta kita

Jika sepasang kekasih ber’dating’ di taman

Kita tidak sabar-sabar ‘dating’ dalam halaqoh
    Jika kita sepasang kekasih bercumbuan dan sembunyi
    Di bawah cahaya rembulan, berduaan , jauh dari orang
    Kita berkasih sayang dalam sembunyi dan terang
    Tanpa takut dan bimbang

Jika sepasang kekasih sering bermain madah berhelah
Kita berhibur dengan kalamullah
Jika sepasang kekasih sering memadu kasih atas rangsangan nafsu
Kita berkasih atas landasan ukhwafillah,
Bebas dari dorongan nafsu semata
    Jika sepasang kekasih akan menunaikan apa sahaja
    Kemahuan kekasihnya
    Kita pula berusaha sedaya upaya menunaikan
    Apa sahaja kemahuan Pencipta kita

Jika sepasang kekasih sentiasa saling menjaga hati
Kita sentiasa saling menjaga akhlak dan pekerti sesama
Saling menasihati agar makin berkulaiti
Mengikut apa kehendakNya...  

Credit to : Ustazah Fatimah Syarha